Novčana pomoć za nabavku udžbenika

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona ove je godinepredvidjelofinansijska sredstva u iznosu od 90.000,00 KM za nabavku udžbenika za osnovno obrazovanje.

Na ovaj se način, prema Zakonu o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih porodica i Pravilniku o kriterijima i postupku za odobravanje jednokratne novčane pomoći braniocima i članovima njihovih porodica od 10.6.2014. godine učenicima iz reda boračke populacije, koja su u stanju su socijalne potrebe, omogućuju besplatni učenici.
Riječ je o Programu korištenja sredstava za realizaciju dopunskih prava i ostalih izdvajanja sa kriterijima za raspodjelu korisnicima boračko invalidske zaštite u 2016. godini.
Procedura pružanja jednokratne novčane pomoći provodi se putem općinskih službi za boračko invalidsku zaštitu a konačni rok za podnošenje zahtjeva je 30. avgust.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna