Stipendije za 115 talentiranih srednjoškolaca

Posebno nadarenih 115 učenika srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona potpisalo je danas ugovore za dodjelu stipendija sa Ministarstvom obrazovanja i nauke TK.

Čestitavši učenicima i roditeljima ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović kazao je da su prije nekoliko sedmica također potpisani ugovori za nadarene osnovnoškolce i studente.14102022-stipendije„To je 168 stipendija ukupno. Mi smo za ovu godinu izdvojili 500 000 KM za podršku nadarenim učenicima. Naš cilj je da kao Vlada podržimo nadarene učenike i da shodno tome oni doprinesu razvoju Bosne i Hercegovine kao jednu vrstu zahvalnosti što ih je ova država podržala u obrazovanju" , kazao je ovom prilikom ministar Omerović.

Kriteriji za dodjelu stipendija bio je uspjeh i postignuti rezultati u raznim aktivnostima a ne socijalni status, naglašeno je.
Melina Ibrahimović dobitnica stipendije i učenica 3. razreda Srednje medicinske škole Tuzla, čiji je prosjek ocjena 5,0, zahvalila je Vladi i Ministarstvu na prepoznatim rezultatima. „Za mene je ova stipendija veliki podsticaj da nastavim praviti još bolje rezultate i nadam se još uspješnijim ostvarenjima svih mojih ciljeva", kazala je Ibrahimović.

„Veliko mi je zadovoljstvo da sam ovdje zato što mi je drago da se u našoj državi konačno prepoznao potencijal mladim ljudima i što konačno naša država obraća pažnju na to da finansira mlade ljude", svoje je zadovoljstvo iskazao i 16. godišnji Bakir Selimović, učenik Gimnazije u Živinicama koji je zahvaljujući svojim sposobnostima i marljivošću prošle godine završio dva razreda za jednu godinu i tako iz prvog prešao u 3. razred.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15