Svečano otvorene nove prostorije obdaništa u Gradačcu

Svečanosti otvaranja novih prostorija JU Dječije obdanište „Kolibri" u Gradačcu prisustvovali su danas, u ime Vlade Tuzlanskog kantona, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović i ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović.

21102022-mon-obdanisteProjekat proširenja prostornih kapaciteta predškolske ustanove ukupne vrijednosti od oko 215 hiljada KM zajedno su finansirali Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obrazovanja i nauke TK, Grad Gradačac i sama predškolska ustanova vlastitim sredstvima.

Naglasivši da će proširenje kapaciteta predškolskog odgoja i obrazovanja u Gradačcu roditeljima olakšati brigu oko smještaja djece u radnom vremenu, ministar Omerović je kazao da je istovremeno omogućen i kvalitetniji prostor za korisnike ustanove.

„Radimo na poboljšanju kvaliteta i uslova u kojima borave naša djeca. Znamo da je interesovanje za mjesta u predškolskim ustanovama veliko te shodno tome mi podržavamo i radimo na proširenju dnevnih boravaka u osnovnim školama kako bismo malo rasteretili predškolske ustanove", kazao je ovom prilikom ministar Omerović.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15