Certifikacija stručnog osposobljavanja nastavnika građanskog obrazovanja

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović potpisao je Memorandum o saradnji u realizaciji stručnog osposobljavanja predmetnih nastavnika građanskog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu sa izvršnom direktoricom Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava CIVITAS Sandrom Sladaković.

Tuzlanski kanton je i do sada bio prvi u Bosni i Hercegovini u kontekstu građanskog obrazovanja, kazao je ministar Omerović dodajući da je ovaj put riječ o formalizaciji edukacije u institucionalnom smislu.

27102022-mon-civitas„Obuka naših nastavnika se i do sada provodila, međutim, sada imamo pravni osnov da Pedagoški zavod u saradnji sa CIVITAS-om nastavi ovaj proces da on bude što kvalitetniji. Da građansko obrazovanje nastavi sa jednim pozitivnim trendom koje je imalo u proteklih 25 godina, u smislu edukacije nastavnika, postizanja definisanih ishoda učenja ali i generalno razvoja građanskih kompetencija i razvoja kompetencija koje će dovesti do aktivnih građana u demokratskom društvu", kazao je ovom prilikom ministar Omerović.


Osnovna svrha Memoranduma je uspostavljanje i razvoj saradnje u oblasti stručnog usavršavanja predmetnih nastavnika građanskog obrazovanja koji rade u osnovnim i srednjim školama.


Prema riječima direktorice Sladaković, „radi se o memorandumu o sporazumijevanju koje Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava CIVITAS potpisuje sa Ministarstvom obrazovanja TK."


„Veliko mi je zadovoljstvo da potpišem danas ovaj dokument i da ozvaničimo saradnju sa TK, sa Ministarstvom i Pedagoškim zavodom sa kojima inače već 25 godina imamo izvanrednu saradnju. Postižemo izvanredne rezultate i na učeničkim takmičenjima a i što se tiče realizacije školskih programa građanskog obrazovanja u školama TK", naglasila je direktorica Sladaković.


U proteklom periodu nastavnici sa područja TK pohađali su ovaj program ali je sada ta edukacija certifikacijom uvedena kao uže stručno usavršavanje.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15