Uspostavljanje prekogranične saradnje sa Audiovizuelnim centrom i tvrtkom 4Film iz Zagreba

 

Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović sa pomoćnicom za kulturu Amelom Mehmedović i predsjednikom Savjeta za kulturu Elmirom Krivalićem obavila je službenu posjetu Zagrebu, gdje je održan radni sastanak sa Chriom Marchicem ravnateljem Hrvatskog audiovizuelnog centra i Anitom Juka, producenticom u tvrtki ,,4 Film produkcije."

18112022--mksmNa sastanku je razgovarano o uspostavljanju prekogranične saradnje na projektu dugometražnog igranog filma ,,Stranci u noći" koji se koproducira sa Bosnom i Hercegovinom. U filmu će biti angažirani radnici iz BiH, a glavne uloge tumačit će glumci sa područja Tuzlanskog kantona. U toku je razmatranje i snimanja scena na Panonskim jezerima.


Ovom je prilikom također razgovarano o formiranju audiovizuelnog filmskog centra u Tuzli što bi bilo veoma značajno za Tuzlanski kanton, te su razmijenjena iskustva oko formiranja centra. Ministarstvo za kulturu, sport i mlade će nastaviti saradnju u cilju poboljšanja kvaliteta kulturnih djelatnosti u našem kantonu i samoj državi Bosni i Hercegovini


Debitantski dugometražni film redateljice Ivone Juka ,,Ti mene nosiš" osvojio je 17 nagrada, a svoju međunarodnu premijeru ostvario je u Karlovim Varima na International Film Festivalu A kategorije. Godine 2015. je nominiran za najbolji evropski film, a iste godine i za najprestižniju filmsku nagradu na svijetu – Oskar.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15