Međuinstitucionalna saradnja kao preduslov za prevenciju i borbu protiv korupcije

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona je uz podršku Misije OSCE održao radno-konsultativni sastanak sa predstavnicima jedinica lokalne samouprave sa teritorije Tuzlanskog kantona na temu provedbe Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u Tuzlanskom kantonu.

Antikorupcija  01 11 11 2022Sastanku su prisustvovali predstavnici svih gradova i općina sa teritorije Tuzlanskog kantona, koji su se složili da je međuinstitucionalna saradnja i koordiniran pristup od ključne važnosti za provedbu ovog zakona, ali i svih drugih antikorupcionih dokumenata. Učesnici sastanka dogovorili su nastavak saradnje i pravovremenu razmjenu informacija u cilju postizanja vidljivih rezultata na polju prevencije i borbe protiv korupcije u Tuzlanskom kantonu.

 

Antikorupcija  01 11 11 2022
Antikorupcija  02 11 11 2022

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15