POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU AGENCIJE ZA DRŽAVNU SLUŽBU FEDERACIJE BIH I MINISTARSTVA PRAVOSUĐA I UPRAVE TUZLANSKOG KANTONA

Ministarstvo pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona i Agencija za državnu službu Federacije BiH potpisali su Sporazum o međusobnim pravima i obavezama u implementaciji Zakona o državnoj službi u Tuzlanskom kantonu i Modela sufinansiranja stručnog usavršavanja na kantonalnom nivou.


16112022-mpu-agencijaZa implementaciju sporazuma Vlada Tuzlanskog kantona će pružiti finansijsku podršku Agenciji za državnu službu FBiH koja će, kako je najavljeno, u 2023. godini provoditi niz aktivnosti u smislu organizacije i realizacije obuka državnih službenika, edukacije kandidata za polaganje ispita koji predstavljaju uslov za rad u organima državne službe te vođenje jedinstvenog registra državnih službenika i namještenika, kao i pružanja administrativno tehničke i edukativne podrške Komisiji za izbor državnih službenika.

 

Zahvaljujući višemjesečnoj saradnji u vezi unapređenja sistema državne službe u Federaciji BiH, došlo se do zajedničkih stavova kada je u pitanju plansko i sistemsko rješavanje problema u državnoj službi s ciljem uspostavljanja jedinstvenog sistema državne službe na nivou Federacije.

Sve aktivnosti Agencije možete pratiti na našim web stranicama: www.adsfbih.gov.ba i www.obuke.adsfbih.gov.ba

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15