PREDSTAVNICI PRIVREDNE KOMORE AUSTRIJE POSJETILI TUZLANSKI KANTON

Delegacija Trgovinskog odjela ambasade Austrije u Bosni i Hercegovini, inače predstavnici Privredne komore Austrije posjetili su danas Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona. Ministar Željko Knežiček je gostima predstavio industrijske i ukupne privredne potencijale Tuzlanskog kantona, te pohvalio dosadašnja iskustva koja Tuzlanski kanton ima sa austrijskim investitorima. Također, razgovaralo se i o teškoćama u poslovanju te o mogućoj saradnji privrednih subjekata iz Austrije i Tuzlanskog kantona.

 

PREDSTAVNICI PRIVREDNE KOMORE AUSTRIJE POSJETILI TUZLANSKI KANTON

Današnji sastanak bio je uvodni sastanak u „Fact Finding Mission“ za austrijske kompanije na području sjeveroistočne Bosne, u okviru čega će se austrijskim kompanijama od 13. do 15. marta prikazati privredni potencijal ove regije, za koju predstavnici ambasade i Komore smatraju da ima veliki razvojni potencijal u godinama koje nadolaze.
Za ovu priliku gosti iz Austrije su već obezbijedili priličan broj renomiranih privrednih subjekata. Riječ je o firmama "Buchinger Anlagen-Stahl. Tohrbau GmbH", "Cafe+co International Holding GmbH", "Containex Handles GmbH", "DI Mulalic Ishak" "Dr Ing. Franz Bohm, Erzeugung chem. Produkte GmbH", "Grawe", "HYDAC - Hydraulik GmbH", "KAMA Betonferrigteile GmbH", "Leitner & Leitner", "Pewag Austria GmbH", "Lenze Antriebstechnik GmbH", "STO GmbH", "TERRA-MIX Bodenstablisierungs GmbH", "TÜV AUSTRIA HOLDING AG" i "Woma GmbH".

Za prvo veče u prostorijama Hotela Tuzla bit će organiziran Austria Business Club, a već 14. Marta u saradnji sa Privrednom komorom Tuzlanskog kantona bit će organiziran Okrugli sto. Po završetku Okruglog stola predstavnici Privredne komore Austrije su u okviru posjete Tuzlanskom kantonu panirali posjetiti nekoliko poslovnih zona, poduzetničke općine kao što su Gradačac i Gračanica, biće organizovana posjeta kompanijama "Xella BH", Planimgo, TMD Ai i dr.


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15