MINISTAR ŽELJKO KNEŽIČEK SASTAO SE SA PREDSTAVNICIMA SINDIKATA TEKSTILA, KOŽE, OBUĆE I GUME TK

Na zahtjev Sindikata tekstila, kože, obuće i gume TK, ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Knežiček sa saradnicima, danas je održao sastanak. Predstavnici sindikata su zatražili pomoć, da Ministarstvo zajedno sa njihovim poslodavcima pokušaju obezbijediti normalne uslove rada i uvezivanje radnog staža. Ministar je iskazao spremnost da pomogne ovim firmama, onoliko koliko je to u njegovom domenu i u okviru nadležnosti Ministarstva industrije, energetike i rudarstva.

11062013 MIER SKTG

Predstavnici Sindikata tekstila, kože, obuće i gume TK ističu kako je stanje u ovoj oblasti alarmantno, te su, zbog sve težih uslova u kojima rade, tražili hitan sastanak s Ministrom. Traže da vlast, onoliko koliko je u mogućnosti, obzirom da se radi o privatnim firmama, izvrše pritisak na poslodavce, a sve kako bi se položaj radnika, ali i ukupno poslovanje firmi popravilo. Ovom prilikom ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi TK Željko Knežiček je izrazio spremnost da pomogne radnicima u oblasti tekstila, kože, obuće i gume. Istakao je iskustva rekonstrukcije i revitalizacije u firmama sa stopostotnim državnim kapitalom. Ovom prilikom dogovoreno je, da na naredni sastanak budu pozvani i poslodavci, odnosno direktori firmi iz oblasti tekstila, kože, obuće i gume u TK, kako bi dobili stvarne podatke o poslovanju i definisali mjere, aktivnosti i načine kako im se može pomoći.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15