ODOBRENA KREDITNA SREDSTVA GIKIL-U KOD UNION BANKE

Zahvaljujući se na hitno odobrenim kreditnim sredstvima danas su premijer Sead Čaušević i resorni ministar Željkom Knežiček sa saradnikom primili predstavnike Union banke dd Sarajevo. Dobra saradnja premijera FBiH Nermina Nikšića i predstavnika Tuzlanskog kantona rezultirala je kreditnim sredstvima koja će Global Ispat koksnoj industriji d.o.o. Lukavac omogućiti nastavak rada.

26062013 MIERVlada Tuzlanskog kantona, vlasnik 49 % kapitala Gikila, angažovala se pri realizaciji ovog projekta kojim je obezbijeđena nabavka sirovine i posao za više od 1000 radnika. Nakon brze reakcije Union banke u Gikil-u je otklonjena prijetnja gašenja 5. koksne baterije i 20 000 tona kamenog uglja iz Luke Ploče, kakav ne postoji u okruženju, krenut će put Lukavca.

U delegaciji Union banke bili su direktor filijale Tuzla Igor Trojak i Sabahudin Azapagić, stručni saradnik za poduzetništvo.

 

Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15