POTPISAN ANEKS UGOVORA O KONCESIJI

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona i Privredno društvo Terakop iz Živinica danas su potpisali Aneks ugovora o eksploataciji tehničkog građevinskog kamena na lokalitetu „Oštro brdo" na području Općine Živinice. Aneksom Ugovora površina eksploatacinog polja povećana je sa 4,2 na 21,14 hektara, utvrđen je godišnji iznos tekuće koncesione naknade koja ne može biti manja od 25.500 KM, te utvrđen iznos bankovne garancije koju je koncesionar dostavio prije potpisivanja ugovora.

Potpisivanje ugovora 01

 

Potpisivanje ugovora 01Kako je istakao ministar Željko Knežiček, koji je u ime Ministarstva potpisao Aneks Ugovora, „radi se o svijetlom primjeru privrednog društva koji je do sada redovno ispunjavao sve svoje obaveze prema državi i koje je u svom dosadašnjem radu iskazalo zavidan stepen društvene odgovornosti. Imajući u vidu sve navedeno, zadovoljstvo nam je što danas možemo potpisati ovaj Aneks i time ovom društvu omogućiti rad i dalji razvoj u narednih dvadesetak godina".

Inače Terakop danas direktno upošljava četrdesetak radnika, a oko dodatnih 60 radnika su kooperanti. U ime privrednog društva aneks ugovora danas je potpisao vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora Nusret Softić. „Ovaj proces smo pokušali do kraja korektno uraditi počev od našeg zahtjeva i tu smo naišli na susretljivost ljudi iz Ministarstva jer su svoj dio posla obavili čisto profesionalno. Tražio sam da se procedura strogo provede jer mi kad vidimo dobar projekat da ide, mi ga znamo i napasti", kaže Softić.

U ovom poslu postoji nelojalna konkurencija jer se još uvijek pojavljuju slučajevi nelegalnih zakopavanja i otkopavanja. Kako bi se cijela oblast uredila i spasila proizvodnja, potrebno je u pojedinim segmentima mijenjati zakonsku regulativu. „Zato tražim od vlasti, svih nivoa, da nam pomognu da uspostavimo proizvodnju jer je to jedini realan sektor koji stvara nadgradnju", dodaje Softić.

 


Odjeljenje za informisanje

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15