GENERALNI DIREKTOR GIKIL-A POSJETIO MINISTARSTVO INDUSTRIJE, ENERGETIKE I RUDARSTVA TUZLANSKOG KANTONA

Nakon što je nedavno imenovan na poziciju Generalnog direktora Global Ispat Koksne Industrije Lukavac (GIKIL) Debasish Ganguly je danas sa saradnicima posjetio Ministarstvo industrije energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona.
Ministar Željko Knežiček je ovom prilikom gospodinu Ganguly-ju čestitao na postavljenju, kao i na nedavno postignutom sporazumu sa Sindikatom čime je preduprijeđen štrajk radnika u ovoj fabrici.

GIKIL MIER 800x600

Također Ministar je ovu priliku iskoristio i novog direktora upoznao sa situacijom u GIKIL-u, Koksno – hemijskom kombinatu (KHK) Lukavac, sa mogućnostima prevazilaženja određenih problema u poslovanju, te ponudio svoju i pomoć Ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona u cjelini. „U partnerskom odnosu najbolje i najpoštenije je stvari držati otvoreno i zajednički pokušati iznaći najbolje rješenje" rekao je ministar Knežiček.
Direktor Ganguly i zamjenik Generalnog direktora Suad Dubravić su se zahvalili na dosadašnjoj podršci Ministarstva, a posebno na ulozi koju je Ministarstvo imalo u postizanju sporazuma sa Sindikatom.
„Naš glavni zadatak i izazov jeste održati konkurentnost GIKIL-a na tržištu, jer jedino kroz konkurentnost možemo očekivati opstanak i eventualni boljitak" rekao je direktor Ganguly ističući da su protekla tri mjeseca bila najteži period kroz koji je GIKIL prošao od svog osnivanja.
Na kraju sastanka istaknuto je i zadovoljstvo što se u fabriku vratio optimizam, posebno imajući u vidu povećanje proizvodnje i naznaka izlaska iz nedavne krize.


Odjeljenje za informisanje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15