PAMETNE ŠKOLE 2 – Održan peti sastanak projektnog tima

Vodeći partner, Centar za razvoj i podršku Tuzla, organizirao je dana 16.09.2022. godine peti sastanak projektnog tima u svrhu analize dosadašnje realizacije projekta, tj. Ispunjenja projektnih ciljeva.

5 mngmntSastanak je održan u prisustvu članova i predstavnika svih projektnih partnera, koji su u proteklom periodu zajedničkim radom usmjeravali projektne aktivnosti ka njihovoj realizaciji.

Na petom sastanku projektnog tima predstaviljene su aktivnosti svih projektnih partnera koje su provedene do ovog perioda realizacije projekta. Brodsko-posavska županija kao partner na projektu provela je proceduru javne nabavke za postavljanje solarnih panela na 15 škola u Brodsko-posavskoj županiji. Ugovor je potpisan s izvođačem radova i krenulo se u pripremne radnje kako bi ta aktivnost bila izvršena do kraja provedbe projekta. Što se tiče partnera Centar za razvoj i podršku Tuzla i aktivnosti vezanih uz infrastrukturu, uspješno je obavljen poziv i radovi za MSŠ „Hasan-Kikić" iz Gradačca i OŠ Treštanica iz Banovića. Vlada Tuzlanskog kantona, također kao partner projekta, je putem Ministarstva privrede završila proceduru javne nabavke za zamjenu kotlova s fosilnih goriva na biomasu u pet škola na području Tuzlanskog kantona, a u sljedećih 15 do 20 dana grijanje će biti pušteno u pogon.

S obzirom da se bliži kraj provedbe projekta i projektnih aktivnosti, raspravljalo se o terminima provedbe preostalih aktivnosti te o potrebnim modifikacijama budžetskih stavki kako bi se što kvalitetnije iskoristila sredstva projekta.

Jedna od tačaka dnevnog reda odnosila se i na raspravu o daljnjem partnerstvu. S obzirom da se očekuje novi Program prekogranične saradnje 2021. – 2027., svi partneri su razmijenili ideje i prijedloge za pripremu nove projektne ideje.

„Inovativnim umom do ICT pametnih škola" ili skraćeno „Pametne škole 2" naziv je 3,6 miliona KM vrijednog prekograničnog projekta. Projekt je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije. u okviru INTERREG IPA CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska –Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Projekat implementiraju: Centar za razvoj i podršku CRP Tuzla kao vodeći partner sa partnerima: Tuzlanski kanton i Brodsko-posavska županija.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15