Potpisani ugovori sa korisnicima bespovratnih sredstava podrške razvoju TK

Ministar privrede Tuzlanskog kantona Edin Duraković potpisao je danas ugovore sa korisnicima sredstava u okviru podrške razvoju kantona za 2022. godinu. Riječ je o ugovorima preostala dva programa od ukupno 5 kojim je Vlada Tuzlanskog kantona podržala sektor poduzetništva kako bi očuvala postojeća radna mjesta te pomogla rast i razvoj preduzeća i obrta u otežanim uslovima poslovanja.

03112022-mp-razvoj„To su predstavnici obrta, kako proizvodnih tako i uslužnih te predstavnici novoosnovanih privrednih subjekata," kazao je ovom prilikom ministar Duraković naglasivši da je za ova dva programa izdvojen iznos od 1.250.000 KM, i to za 22 novoosnovana preduzeća i 52 novoosnovana obrta te za 98 proizvodnih i 104 uslužna obrta.
Bila je to prilika da se u neformalnoj atmosferi razgovara o problemima sa kojima se poduzetnici najčešće susreću. Poduzetnici su izrazili zahvalnost za ukazanu pomoć i spremnost na saradnju resornog ministarstva te istaknuli da je jedan od najvećih problema nedostatak radne snage.
Ohrabrivši ih da im Ministarstvo privrede TK uvijek stoji na raspolaganju ministar Duraković je inicirao još bolju komunikaciju te naglasio da je rebalansom budžeta za ovu oblast privrede obezbijeđeno dodatnih 1, 9 miliona KM.


Vlada TK je po osnovu 5 programa do sada podržala 408 poslovnih subjekata kojima je u ukupnom iznosu odobreno gotovo 3,5 miliona KM bespovratnih sredstava.
Do sada su realizovani programi poticaja i potpisani ugovori sa korisnicima po osnovu subvencije mikro, malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme, alata i materijala, za digitalnu transformaciju i za podršku obrtničkim komorama i udruženjima obrtnika.


Ukupna vrijednost do sada potpisanih ugovora je 2.230.000 KM za ukupno 194 poslovna subjekta od čega je najveći iznos dodijeljen za 122 mikro, mala i srednja preduzeća u ukupnom iznosu od 2.086.000 KM, od čega je 18 srednjih, 32 mala i 72 mikro preduzeća. U narednoj sedmici bit će potpisani i ugovori sa 202 obrtnika.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15