Održana radionica o digitalizaciji u malim i srednjim preduzećima

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona suorganizator je događaja kojem je cilj podizanje svijesti o važnosti digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća.

11112022-mp-digitalizacijaKroz razmjenu iskustava i znanja istaknute su ključne koristi koje digitalna transformacija donosi malim i srednjim preduzećima te je razgovarano o barijerama koje stoje na putu digitalizaciji poslovanja. Na radionici je predstavljen koncept softverskih rješenja čijom se primjenom mogu smanjiti operativni troškovi, poboljšati poslovni procesi, produktivnost zaposlenih i efikasno upravljati resursima.


Domaćini iz Njemačkog centra za robotiku (DKR) ovom su prilikom ponudili neke od načina za uklanjanje ovih barijera.
Mala i srednja preduzeća kao okosnica razvoja privrede u ekonomiji svake zemlje kako bi osigurala opstanak, ali i ostvarila rast u vrijeme ekonomske krize, naglašeno je, moraju se bazirati na inovacijama, internacionalizaciji, prihvatanju novih tehnologija i ulaganju u visokoobrazovane, motivirane i inovativne ljudske resurse kao ključni faktor ekonomije zasnovane na znanju, još jednom je istaknuto.


Organizaciju radionice omogućio je projekat "Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini", finansiran od strane Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju Savezne Republike Njemačke a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Značajan doprinos i podršku u održavanju ove radionice je dalo Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona, Fondacija za inovacije, tehnologiju i transfer znanja i Njemački centar za robotiku (DKR).

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15