Stipendije za deficitarna zanimanja

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona upriličilo je potpisivanje ugovora za dodjelu 80 stipendija učenicima srednjih škola koji su upisali neko od zanimanja sa liste deficitarnih zanimanja. Ove godine to su zanimanja zidar-fasader-izolater, tesar-krovopokrivač, armirač-betonirac, keramičar-teracer, moler-farbar-soboslikar, bravar, stolar, tapetar, krojač i rukovalac rudarske mehanizacije površinskog kopa.

Opširnije...

Kontinuirano obnavljanje i utopljavanje školskih objekata

Povodom završetka radova na energijskom utopljavanju školskih objekata ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice TK Anela Ajšić, ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović te ministar unutrašnjih poslova TK Hajrudin Mehanović posjetili su Područnu školu u Zelinji Srednjoj (koja djeluje u sastavu JU OŠ „Musa Ćazim Ćatić" Zelinja Donja, Gradačac) i objekat fiskulturne sale JU OŠ „Edhem Mulabdić" u Međiđi Donjoj.

Opširnije...

Certifikacija stručnog osposobljavanja nastavnika građanskog obrazovanja

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović potpisao je Memorandum o saradnji u realizaciji stručnog osposobljavanja predmetnih nastavnika građanskog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu sa izvršnom direktoricom Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava CIVITAS Sandrom Sladaković.

Opširnije...

Jačanje svijesti o državnosti Bosne i Hercegovine

Prva je godina kako se u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona institucionalno obilježavaju dani krunisanja kralja Tvrtka I Kotromanića i sjećanja na srednjovjekovnu Bosnu pa je to bila prilika da ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović posjeti JU Mješovita srednja škola „Hasan Kikić" u Gradačcu i JU Prva osnovna škola u Srebreniku gdje su ovim povodom održane centralne manifestacije.

Opširnije...

Svečano otvorene nove prostorije obdaništa u Gradačcu

Svečanosti otvaranja novih prostorija JU Dječije obdanište „Kolibri" u Gradačcu prisustvovali su danas, u ime Vlade Tuzlanskog kantona, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović i ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović.

Opširnije...

Unaprjeđenje obuke za pružanje prve pomoći u okviru vozačkih ispita

Kako bi unaprijedilo obuku kandidata za polaganje vozačkih ispita u oblasti pružanja prve pomoći, Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona iniciralo je sastanak sa sekretarima svih organizacija Crvenog križa na području Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15

 

Vi ste ovdje: Početna MINISTARSTVA Ministarstvo obrazovanja i nauke