59. REDOVNA SJEDNICA VLADE TUZLANSKOG KANTONA

Obavještavamo vas da će u utorak, 18.01.2022. godine u povodu održavanja 59. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u Sali za PRESS Vlade TK sa početkom u 11 sati.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

S obzirom da će sjednica Vlade početi nakon što završi sjednica Kolegija Vlade nismo u mogućnosti precizirati tačan termin početka sjednice.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

MBP Potpisivanje Ugovora o sufinansiranju zapošljavanja

Obavještavamo Vas da će u ponedjeljak 17. januara 2022. godine biti upriličeno potpisivanje Ugovora o sufinansiranju zapošljavanja po Projektu sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece šehida/poginulih branitelja između Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, Službe za zapošljavanje TK i poslodavaca koji će zaposliti djecu šehida/poginulih boraca. Vrijednost ovog Projekta je 400.000 KM.

Potpisivanje Ugovora bit će upriličeno u 12 sati u prostorijama Službe za zapošljavanje TK, ulica Bosne Srebrene bb.


Pozivamo Vas da medijski propratite ovaj događaj.

Početak dodjele dopunskih taksi oznaka za prijevoznike

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK organizuje konferenciju za medije, koja će biti održana sutra 14.01.2021. godine (petak) sa početkom u 9,30 sati u prostorijama ministarstva, Mije Keroševića broj 20 (zgrada „RTV TK" – bivša zgrada „GRAFIČARA").

Na konferenciji za medije bit će prezentovan početak dodjele dopunskih taksi oznaka za prijevoznike koji obavljaju taksi prijevoz na području Tuzlanskog kantona za 2022. godinu, kao i značaj primjene dopunskih oznaka u taksi prijevozu.

Molimo Vas da medijski propratite ovaj događaj.

Na području Tuzlanskog kantona trenutno taksi djelatnost obavljala 486 taksi prijevoznika sa 610 taksi vozila. U oblasti taksi prijevoza na području Tuzlanskog kantona uposleno je oko 700 osoba (vozači, dispečeri i dr.)

IZGLED DOPUNSKE TAKSI OZNAKE ZA 2022 13012022

Vijeće roditelja Područne škole Liplje – Zvornik kod resornog ministra

 

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Elvis Baraković sastat će se sa predstavnicima Vijeća roditelja Područne škole Liplje - Zvornik u srijedu 12.01.2022. godine u 12:00 h u prostorijama Ministarstva obrazovanja TK (Muhameda Hevaija Uskufija 1).

Tema sastanka je pružanje neophodne pomoći učenicima i roditeljima od strane MON TK u cilju što kvalitenijeg obrazovanja učenika.


Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

58. redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona


Obavještavamo vas da će u utorak, 11. januara 2022. godine povodom održavanja 58. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.


Konferencija će biti održana u sali za PRESS Vlade TK sa početkom u 11:30 sati.


U prilogu vam dostavljamo i saziv za sjednicu sa prijedlogom dnevnog reda.

Predstavnici ANU BiH kod premijera Hodžića

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić primit će predstavnike Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine u četvrtak, 30. decembra 2021. godine u 13:30 h povodom potpisivanja ugovora o sufinansiranju programa naučno-istraživačkog rada.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna