Poziv za konferenciju za medije Ministarstva obrazovanja i nauke TK

Pozivamo vas da u petak (13.09.2019.godine) prisustvujete konferenciji za medije koju će upriličiti Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.

Tema konferencije bit će novi Pedagoški standardi i normativi za predškolski odgoj i obrazovanje u Tuzlanskom kantonu objavljeni u Službenim novinama Tuzlanskog kantona broj: 08/19.

Na konferenciji, koja će biti upriličena u Sali za sastanke Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona sa početkom u 14 sati i 30 minuta, bit će prisutni predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović, ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fahreta Brašnjić, kao i neki od članova Radne grupe koja je bila zadužena za izradu navedenih Standarda.

Pozivamo vas da pratite ovaj događaj i o tome izvijestite javnost.

Poziv na konferenciju za medije povodom raspisivanja Javnog poziva „Podrška mladima u 2019. godini“

Obavještavamo vas da će u petak (13.09.2019.godine), povodom raspisivanja Javnog poziva za odabir korisnika sredstava sa potrošačke jedinice „Podrška mladima u 2019. godini" Ministarstvo kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona upriličiti konferenciju za medije.

Na konferenciji, koja će biti upriličena u Sali za PRESS Vlade Tuzlanskog kantona sa početkom u 12 sati, ministar kulture, sporta i mladih TK Srđan Mićanović će prezentirati danas objavljeni javni poziv i ciljeve koji se žele postići ovim oblikom podrške mladima.

Podsjećamo, radi se o subvencioniranju kamata na kredite za stambeno zbrinjavanje mladih i finansiranju i sufinansiranju projekata omladinskih udruženja, za što je Budžetom Kantona za 2019. godinu predviđeno ukupno 115.000,00 KM.

Pozivamo vas da pratite ovaj događaj i o tome izvijestite javnost.

Posjeta ministrice ministarstva obrazovanja i nauke Federacije BiH Elvire Dilberović

Obavještavamo vas da će u srijedu (11.9.2019. godine), u prostorijama Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, biti upriličen radni sastanak ministrice obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fahrete Brašnjić i ministrice ministarstva obrazovanja i nauke Federacije BiH Elvire Dilberović.
Tema radnog sastanka je sagledavanje stanja u oblasti predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, realizacija projektnih aktivnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama i pravci za djelovanje u nastavku saradnje.

Nakon Radnog sastanka ministrice će posjetiti JU Osnovna škola „Pazar" Tuzla i JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla.

U nastavku vam dostavljamo protokol i satnicu planiranih aktivnosti:

11:00 – Radni sastanak u kabinetu ministrice obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona
11:40 – Izjava za medije (JU OŠ „Pazar" Tuzla)
11:50 – Obilazak multimedijalnog kabineta informatike u JU OŠ „Pazar" Tuzla – Projekat finansiralo Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke
12:30 – Posjeta JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla

Pozivamo vas da pratite ovu posjetu i o tome izvijestite javnost.

Press povodom 6. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona

Obavještavamo vas da će u utorak, 10.09.2019. godine u povodu održavanja 6. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 10 sati i 30 minuta.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Poziv na konferenciju za medije u povodu održavanja 5. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona

Obavještavamo vas da će u utorak, 03.09.2019. godine u povodu održavanja 5. redovne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona u ovom sazivu biti održana konferencija za medije.

Konferencija će biti održana u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona (ul. Rudarska 65 u Tuzli) sa početkom u 10 sati i 30 minuta.

U prilogu vam dostavljamo i Saziv za sjednicu sa prijedlogom Dnevnog reda.

Kamermani i fotografi će u prvih 5 minuta sjednice imati priliku za snimanje.

Za sve dodatne informacije, te ukoliko imate potrebu da se na konferenciji obrati predstavnik određenog ministarstva molimo vas da kontaktirate Odjeljenje za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

Obilježavanje prvog školskog dana

 

Ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fahreta Brašnjić sa saradnicima prisustvovat će centralnoj manifestaciji prijema učenika prvih razreda povodom početka školske 2019/2020. godine u JU Osnovna škola „Musa Ćazim Ćatić" Zelinja Donja u Gradačcu, u ponedjeljak 2. septembra 2019. godine sa početkom u 10:00 sati.

Molim da, u skladu sa vašim mogućnostima medijski ispratite ovaj događaj.


U nastavku vam šaljemo agendu:

10:00 sati - Prijem Fahrete Brašnjić, ministrice obrazovanja i nauke TK i njenih saradnika u školi
10:20 sati – Izjava za medije
10:30 sati- Početak svečanosti, nastup školskog orkestra i intoniranje himne BiH u holu škole
- obraćanje prof. Sinanović Ervade, direktorice škole i ministrice obrazovanja i nauke TK Fahrete Brašnjić
- nastup horske sekcije
- podjela udžbenika učenicima prvih razreda
11:00 sati- zajedničko druženje

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna