Poziv na prezentaciju Nacrta Strategije razvoja TK 2021-'27. godina

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona u saradnji sa premijerom TK Kadrijom Hodžićem i uz podršku Projekta integriranog razvoja ILDP, zajedničkog projekta Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini, organizuje prezentaciju Nacrta Strategije razvoja Tuzlanskog kantona za period 2021. – 2027. godina.

Prezentacija će biti održana u ponedjeljak, 15. februara 2021. godine u terminu od 11:00 h do 13:00 h u Plavoj Sali Bosanskog kulturnog centra u skladu sa propisanim mjerama epidemiološke zaštite.

Izjave za medije planirane su za 11:00 h.

Konsultanti Projekta integriranog lokalnog razvoja ILDP, prof.dr. Bahrija Umihanić i Almir Zulić, prezentirat će Nacrt Strategije razvoja Tuzlanskog kantona 2021.-2027. godina.

Strategija razvoja TK ključni je strateško-planski dokument Tuzlanskog kantona koji treba da podstiče njegov budući razvoj a obuhvata ekonomski i društveni aspekt te aspekte zaštite okolice i prostora.

Budući da je u toku provođenje procedure Javnih konsultacija na Nacrt, u skladu sa Zakonom o razvojnom planiranju i traje do 20. februara 2021. godine, neophodno je uključivanje svih zainteresiranih strana u cilju što kvalitetnijeg kreiranja najznačanjijeg strateškog dokumenta Tuzlanskog kantona.

Molimo da medijski propratite događaj i o tome izvijestite javnost.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna