Tuzlanski kanton spremno dočekuje uvođenje jedinstvenog QR koda na nivou BiH

Tokom protekle sedmice evidentirano je ukupno 1.695 pacijenata pozitivnih na korona virus, uz 34,5% učešća pozitivnih pacijanata u ukupnom broju testiranih. Uz navedeno evidentirano je ukupno 17 smrtnih ishoda, a ovaj trend nastavljan i od početka ove sedmice.

Opširnije...

Svim vozačima i automehaničarima čestitam njihov dan uz želju da im vožnja bude sigurna i da na vrijeme stižu na odredište

Premijer Tuzlanskog kantona, Kadrija Hodžić uputio je javnu čestitku povodom Dana vozača i automehaničara, u kojoj se navodi:

„U povodu 15. januara Dana vozača i automehaničara svim profesionalnim vozačima, prijevoznicima, taksistima, te ostalim vozačima upućujem srdačne čestitke uz želju da im vožnja bude sigurna i ugodna, te da na vrijeme putnici i teret stižu na odredište.

Opširnije...

Vakcinacija protiv Covid 19 nema alternativu

Ponovo je u blagom porastu broj oboljelih od Covid 19 a u posljednjih sedam dana zabilježeno je i 26 smrtnih ishoda, rezime je današnjeg izvještaja ministra zdravstva Tuzlanskog kantona Bože Jurića na sastanku Koordinacionog tijela za praćenje stanja i mjera poduzetih protiv pandemije.

Opširnije...

ESV TK podržava zaključivanje kolektivnih ugovora

Na sjednici Ekonomsko socijalnog vijeća za područje Tuzlanskog kantona razmatrana je Informacija o zaključenim kolektivnim ugovorima, nakon čega je donesen jednoglasan zaključak da Ekonomsko-socijalno vijeće podržava zaključivanje kolektivnih ugovora.

Opširnije...

Javna čestitka povodom pravoslavnog Božića

Povodom pravoslavnog Božića, premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić uputio je javnu čestitku:

„Povodom hrišćanskog praznika mira, nade i zajedništva upućujem najiskrenije čestitke svim vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru.

Opširnije...

Čestitka povodom novogodišnjih praznika

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić uputio je javnu čestitku povodom novogodišnjih praznika u kojoj stoji:


"Iza nas je teška godina, prepuna velikih iskušenja i izazova, koju je dodatno opteretila pandemija koronavirusa. Promijenila je svima nama prioritete i sisteme vrijednosti. U svoje i ime Vlade Tuzlanskog kantona želim da u novoj 2022. godini pobijedimo bolest koja nas je još više udaljila jedne od drugih.
Uvjeren sam da ćemo u nastupajućoj godini zajednički uspješno ostvariti postavljene ciljeve i zadaće.

Svim građanima Tuzlanskog kantona želim dobro zdravlje te uspjeh i sreću u 2022. godini."

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna