Potpisan Sporazum sa sindikatima

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i predsjednici sindikata uposlenih u oblastima obrazovanja, policije, pravosuđa i uprave potpisali su danas Sporazum o utvrđivanju osnovice za obračun plaće, naknade za ishranu u toku rada (topli obrok) i naknade za korištenje godišnjeg odmora (regres) tokom 2019. godine.

Opširnije...

Pripreme za obilježavanje Dana Armije RBiH

Na današnjem sastanku predstavnika relevantnih organizacija, udruženja i institucija razgovaralo se o obilježavanju 15. aprila, 27. godišnjice od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine. Naš kanton će ove godine osim centralne kantonalne svečanosti, koja će biti upriličena u Kalesiji, biti domaćim i centralne državne svečanosti koja će biti upriličena u Kasarni na Dubravama.

Opširnije...

Održana 27. vanredna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada je, nakon prihvatanja Izvještaja Ministarstva finansija o sumiranim zahtjevima, primjedbama, sugestijama i rezultatima po osnovu javne rasprave o nacrtu Budžeta Tuzlanskog kantona, zadužila Ministarstvo finansija da u izradi prijedloga Budžeta Tuzlanskog kantona za 2019. godinu prihvati zahtjeve učesnika javne rasprave u dijelu rashoda i izdataka iz budžetskih sredstva u ukupnom iznosu od 12.862.215,00 KM.

Opširnije...

Nastavljena dobra saradnja sa sindikatima

Današnjim sastankom i dogovorom sa sindikatima policije, obrazovanja, pravosuđa i uprave, Vlada Tuzlanskog kantona je nastavila socijalni dijalog i njegovanje dobrih odnosa.
Kako je danas potvrđeno, tokom ove godine nakon usvajanja Budžeta Tuzlanskog kantona za 2019. godinu, kroz korekcije koeficijenata za obračun plaća pristupit će se već dogovorenom povećanju plaća uposlenicima u navedenim oblastima za 6,5 %.

Opširnije...

Banovićanke odbranile titulu osvajačica Kupa BiH

Košarkašice ŽKK RMU Banovići odbranile su sinoć titulu osvajačica Kupa BiH. Nakon teške utakmice protiv ŽKK Orlovi iz Banjaluke, koja je završila rezultatom 83:67 u korist banovićanki, pehar je zadržan u našem kantonu.

Opširnije...

Čestitka povodom 8. marta

U povodu Međunarodnog praznika žena premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građankama Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine upućujem čestitke u povodu 8. marta, Međunarodnog dana žena.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna