Delegacija Vlade na obilježavanju Dana Općine Banovići

Općina Banovići danas obilježava svoj dan. Svečanom programu obilježavanja prisustvovala je i delegacija Vlade Tuzlanskog kantona. U odsustvu premijera Tulumovića delegaciju Vlade predvodio je ministar finansija Suad Mustajbašić. Ove godine 10. septembra navršavaju se 24 godine od kada je oslobođenjem mjesnih zajednica Seona i Aljkovići oslobođeno područje cijele općine, a stanovnicima ovih mjesnih zajednica omogućeno da se vrate na svoja ognjišta. S tim u vezi delegacije su položile cvijeće i odale počast poginulim braniteljima.

Opširnije...

Potpisan predugovor o osnivanju prava građenja „Roditeljske kuće“

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je potpisao Predugovor o osnivanju prava građenja „Roditeljske kuće" na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli. Obzirom da su ugovor jučer već potpisali direktor UKC-a Tuzla Nešad Hotić i direktor udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka" Fikret Kubat, ovaj dokument je danas i notarski obrađen.

Opširnije...

Čestitka povodom nastupanja nove hidžretske godine

Povodom nastupanja nove hidžretske godine premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućuje javnu čestitku:

„Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime želim čestitati nastupajuću novu hidžretsku 1441. godinu.
Prisjećajući se prvih vjernika islamske vjeroispovijesti i njihove hidžre iz rodne Mekke u Abesiniju i Jesrib prisjećamo se kolika je bila njihova čvrstina vjerovanja.

Opširnije...

Posjeta pogonima mljekare „MI99" u Gradačcu

Nakon otvorenja i obilaska Sajma šljive, današnju posjetu Gradačcu premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministri u Vladi Tuzlanskog kantona iskoristili su i da se susretnu i sa istaknutim privrednicima ovog kraja. Tokom posjete pogonima mljekare „MI99" u Gradačcu, u društvu vlasnika Nurdina Peštalića, razgovarano je aktivnostima Vlade Tuzlanskog kantona i onome što Vlada može učiniti kako bi se kreirao povoljniji ambijent za razvoj realnog i proizvodnog sektora, odnosno svih grana privrede.

Opširnije...

Premijer Tulumović otvorio Sajam šljive u Gradačcu

Svečanim presijecanjem vrpce premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je, u društvu bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića i pomoćnika ministrice poljoprivrede Republike Hrvatske Krunoslava Karalića, otvorio 46. sajam poljoprivrede i prehrambene industrije „Sajam šljive" u Gradačcu. Generalni pokrovitelj Sajma je i ove godine Vlada Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Razgovor o implementaciji Zakona o pravima demobilisanih branilaca

 

Delegacija demobilisanih boraca sa područja pet kantona Federacije Bosne i Hercegovine danas je posjetila Tuzlanski kantona i sastala se sa premijerom Denijalom Tulumovićem i resornim ministrom Elvirom Mujkanovićem. Bila je to prilika za prezentaciju do sada učinjenog u ovoj oblasti te razgovor o planiranim aktivnostima sa akcentom na realizaciju i implementaciju Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica koji je nedavno usvojen u Federalnom parlamentu.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna