Premijer Halilagić primio u posjetu Azema Vlasija

Azem Vlasi, Titov prvi omladinac i zadnji politički zatvorenik u Jugoslaviji će danas u 18 sati, u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli biti prvi sudionik serije javnih tribina po nazivom „Četvrtkom u 18 sati", koncipiranih kao javni dijalog poznatih ličnosti iz regije sa građanima. Tim povodom prijem za gospodina Vlasija upriličio je premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

Azem Vlasi 01 17 11 2022Uz izraze dobrodošlice, premijer Halilagić je predstavio Tuzlanski kanton, te koncept rada i aktivnosti koje je Vlada u ovom sazivu realizirala tokom posljednjih 10 mjeseci.
Vlasi je istaknuo da Bosnu i Hercegovinu, ali posebno Tuzlu doživljava „svojom", jer je u Tuzli prije 49 godina služio obavezni vojni rok.
„Dobro poznajem Bosnu i Hercegovinu i prilike, a percepcija Tuzlanskog kantona je izuzetno pozitivna. Nažalost ovakva Bosna i Hercegovina, u „luđačkoj košulji" je proizvod međunarodne zajednice i Sjedinjenih Američkih Država i kao takve, Sjedinjene Američke Države treba da je štite dok se ne transformira u funkcionalnu državu", iznio je Vladi sublimaciju ideje večerašnje posebno akcentirajući svoj prijateljski odnos prema Bosni i Hercegovini. „Oni građani Bosne i Hercegovine, koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju svojom jedinom domovinom su na višem civilizacijskom nivou, a preživjet će Bosna i ove druge" zaključio je Vlasi.
Premijer Halilagić se zahvalio Vlasiju na dolasku u Tuzlu i Tuzlanski kantonu, te na iskrenom prijateljskom odnosu kojeg gaji i kojeg javno ističe. Također, premijer je pohvalio aktivnosti Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, koji je u prethodnom periodu intenzivirao svoj rad i funkciju, a kao rezultat čega je pokrenut i ovaj serijal javnih tribina.
Tokom današnjeg sastanka izražena je obostrana spremnost, te je ukazano i na neophodnost uspostave snažnije privredne saradnje Tuzlanskog kantona i Kosova.
Današnji susret premijer je iskoristio da gospodinu Vlasiju uruči simboličan poklon, bakrorez kipa, kandelabera Franje Ledera, koji, prema određenim tumačenjima simbolizira rudara koji nosi kristal soli.

 

 

Azem Vlasi 01 17 11 2022
Azem Vlasi 02 17 11 2022

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15