Premijer Halilagić primio Plaketu za podršku Sportskim igrama RVI

Simbolično, uoči obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine predstavnici boračkih saveza i udruženja sa područja našeg kantona danas su premijeru Tuzlanskog kantona Irfanu Halilagiću uručili Pleketu za podršku Vlade Tuzlanskog kantona održavanju 17. sportskih igara ratnih vojnih invalida.

Priznanje borci 01 23 11 2022Podsjećamo, ovogodišnje sportske igre održane su 28. septembra u Lukavcu, a na njima su učestvovale ekipe saveza ratnih vojnih invalida Srednjobosanskog, Tuzlanskog, Bosansko-podrinjskog, Hercegovačko-neretvanskog, Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo.
„Ponosni smo na činjenicu da Vlada Tuzlanskog kantona kontinuirano pruža podršku svim demobilisanim braniteljima. I jedna od 18. mjera koje smo realizirali u proteklom periodu bila je direktno usmjerena na poboljšanje statusa i materijalnih primanja demobilisanih boraca. Radi se o povećanju egzistencijalne naknade za 25%, i to je jedna od mjera na koju sam posebno ponosan. Također, Vlada je 17. sportske igre podržala i zbog toga što kroz sportska druženja, ovim ljudima, pomažemo da se nose sa svojim traumama. Oni su bili na braniku naše domovine i branili sve ono što simbolizira 25. novembar, Dan državnosti BiH, i u toj odbrani izgubili dijelove svojih tijela. Ma kolika naša podrška prema njima bila, nikada im se nećemo moći dovoljno zahvaliti", kazao je danas premijer Halilagić.

 

 

 

Priznanje borci 01 23 11 2022
Priznanje borci 02 23 11 2022
Priznanje borci 03 23 11 2022

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15