Održana 59. redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona

Trend porasta broja posjetilaca Zaštićenom pejzažu „Konjuh"

 

Vlada je danas prihvatila Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU Zaštićeni pejzaž „Konjuh" za 2018. godinu. Osim svojih redovnih poslova, tokom 2018. godine Uprava i uposlenici ove javne ustanove realizirali su nekoliko značajnih projekata koji su prepoznati i za koje su sredstva osigurali i drugi domaći i međunarodni fondovi.

Opširnije...

Održana 58. redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona

Uspješna godina iza Radio televizije Tuzlanskog kantona

Vlada je danas prihvatila Izvještaj o radu Javnog preduzeća Radio – televizija Tuzlanskog kantona za 2018. godinu, sa Izvještajem o radu Nadzornog odbora za 2018. godinu, Odbora za reviziju i vanjskog revizora. Poslovanje i rad Televizije u 2018. godini obilježio je nastavak stabilizacije i sanacije preduzeća koji je započet 2016. godine. Poslovanje se odvijalo u prostoru između komercijalizacije programskih sadržaja i obaveza JP RTVTK za informisanjem i educiranjem građana.

Opširnije...

Održana 57. redovna sjednica Vlade Tuzlanskog Kantona

Kontinuitet uspješnih rezultata Instituta za zavarivanje


Vlada je danas prihvatila izvještaj o radu Instituta za zavarivanje Tuzla za 2018. godinu. I prošlu godinu Institut je okončao sa zavidnim rezultatima u svim oblastima svog poslovanja i time nastavio dugogodišnji niz svog uspješnog rada. Tokom 2018. godine u Institutu za zavarivanje je za potrebe kompanija iz Bosne i Hercegovine i regiona izvršena obuka 710 kandidata za zavarivače, koji su svojim radom nesumnjivo povećali kvalitet zavarivanja u metalnoj industriji.

Opširnije...

Održana 31. vanredna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona je zadužila Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprava policije MUP-a TK da što hitnije poduzmu sve potrebne mjere i radnje u skladu sa zakonom u cilju obezbjeđenja nesmetanog rada Rudnika mrkog uglja „Banovići" Banovići, sprečavanja nastanka daljih šteta u proizvodnji ovog privrednog subjekta, kao i potencijalnih šteta u radu termoenergetskih objekata na području Tuzlanskog kantona, a time i ugrožavanja energetskog sistema u Federaciji BiH.

Opširnije...

Održana 56. redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona

U 2018. godini Tuzlanski kanton ostvario suficit u iznosu od skoro 21 milion KM


Tuzlanski kanton je 2018. godinu ostvario sa pozitivnim finansijskim rezultatom u iznosu od 20.733.935 KM, navodi se u danas usvojenom Finansijskom izvještaju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2018. godinu. Kako se dalje u ovom dokumentu navodi, ostvareni prihodi u obračunskom periodu iznose 360.298.836,00 KM i za 8,65 % su veći u odnosu na 2017. godinu.

Opširnije...

Održana 30. vanredna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona

Skoro 8 miliona KM za dopunska prava branilaca i članova njihovih porodica


Vlada je danas donijela Program Ministarstva za boračka pitanja za korištenja sredstava za realizaciju dopunskih prava i ostalih izdvajanja sa kriterijima za raspodjelu korisnicima boračko - invalidske zaštite u 2019. godini.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna