Održana 28. vanredna sjednica Vlade TK

Vlada utvrdila nacrt Budžeta za 2023. godinu
Na danas održanoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je Nacrt Budžeta Tuzlanskog kantona za 2023. godinu. Procjena prihoda Budžeta Tuzlanskog kantona za 2023. godinu zasnovana je na projekcijama dostavljenim od strane Federalnog ministarstva finansija.

Opširnije...

Održana 37. redovna sjednica Vlade TK

780.000 KM za nabavku opreme u domovima zdravlja u TK
Vlada je danas dala saglasnost na Program raspodjele sredstava za nabavku opreme javnim zdravstvenim ustanovama domovima zdravlja na području Tuzlanskog kantona. Ovim Programom utvrđen je način i postupak raspodjele sredstava domovima zdravlja na području Tuzlanskog kantona u ukupnom iznosu od 780.000,00 KM na ime nabavke opreme za potrebe domova zdravlja, sa ciljem povećanja dostupnosti zdravstvene zaštite osiguranicima.

Opširnije...

Održana 27. vanredna sjednica Vlade TK

Sredstva za podršku Vlade TK privredi povećana sa 4,7 na 6,6 miliona KM
S obzirom na nedavno donesene Izmjene i dopune Budžeta Tuzlanskog kantona za 2022. godinu, te povećanje sredstava na poziciji namijenjenoj za sufinanriranje projekata obrtnika, malih i srednjih preduzeća, Vlada je danas donijela Odluku o izmjenama i dopunama Programa o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu sredstava Budžeta Tuzlanskog kantona za 2022. godinu sa pozicije „Podrška razvoju Kantona".

Opširnije...

Održana 36. redovna sjednica Vlade TK

Dodatna podrška poljoprivrednim proizvođačima
Shodno povećanju sredstava za podršku poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju, koje je predviđeno nedavnim izmjenama i dopunama Budžeta TK za 2022. godinu, na današnjoj sjednici Vlada je dala saglasnost na izmjene i dopune Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2022. godini. Ovim izmjenama planirana je raspodjela i dodatnih 2 miliona KM, koliko je rebalansom Budžeta povećana ova pozicija.

Opširnije...

Održana 35. redovna sjednica Vlade TK

Vodeći uzroci umiranja na području TK u 2021. godini
su iz grupe kardiovaskularnih oboljenja
Na današnjoj sjednici Vlada je prihvatila Analizu zdravstvenog stanja stanovništva Tuzlanskog kantona i indikatori zdravlja u 2021.godini. Prema ovoj informaciji, vodeći uzroci umiranja na području Tuzlanskog kantona u 2021. godini su iz grupe kardiovaskularnih oboljenja. Vodeći uzroci oboljevanja su: hipertenzivna oboljenja, inzulno-neovisni dijabetes, akutne infekcije gornjih respiratornih puteva, druge dorzopatije te simptomi, znaci i patološki klinički i laboratorijski nalazi.

Opširnije...

Održana 26. vanredna sjednica Vlade TK

 

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona donesen je zaključak kojim se prihvata Informacija Ministarstva finansija o aktivnostima na izradi nacrta Budžeta Tuzlanskog kantona za 2023. godinu.

Ministarstvo finansija je zaduženo da, nakon što zaprimi projekcije prihoda od indirektnih i direktnih poreza za 2023. godinu od strane Federalnog ministarstva finansija, nastavi aktivnosti na izradi nacrta Budžeta Tuzlanskog kantona za 2023. godinu.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15